ВИДЕО: Момче пита папата дали баща му е в Рая, защото той е бил атеист, вижте отговора

публикувана на 01.06.2018
Източник: providr.com
Малко момче, което е в траур заради смъртта на баща си има много важен въпрос към папата: "Татко в Рая ли е?".
Папа Франциск и момчето, което се казва Емануеле, се срещнаха по време на пасторално посещение. Въпросът беше зададен по време на среща между главата на Римокатолическата църква и деца в църквата "Свети Павел" в покрайнините на Рим. По време на сесия, в която най-малките имат право да зададат въпроси на папата, микрофонът е даден на Емануеле, който обаче се стъписва и избухва в плач.
Тълпата се разчувства, а папата помоли момчето да дойде и да му прошепне въпроса в ухото му. Момчето искаше да попита Франциск дали баща му се намира в Рая.
Той разкри, че баща му е бил невярващ, но увери Франциск, че е добър човек, който е кръстил всичките си деца.
В английски превод, предоставен от "Католическата служба за новини", папа Франциск отговори на Емануеле и публиката със сърдечни думи. "Момче, което е наследило силата на баща си, също имаше смелостта да плаче пред всички нас", каза папата. "Ако този човек е успял да създаде такива деца, със сигурност е добър човек".
Франциск добави, че Бог, който има сърцето на баща, решава кой отива на небето. След това той попитал събралите се хора, дали Бог би изоставил добър човек като бащата на Емануеле. Всеки едновременно извикаха: - Не.
"Бог със сигурност се гордееше с баща Ви, защото по-лесно е като вярващ да кръстите деца си, отколкото да ги кръстите, когато не сте вярващи. Разбира се това значи много за Бог", каза Франциск.
Папата няколко пъти е казвал, че атеистите също могат да правят добри дела. Той заяви, че всички хора са създадени от Бога и това, което прави добро за другите, е това, което обединява всички, включително атеистите.

Видео Рецепта