Всички мислеха, че нещо не е наред с този елен, но....

публикувана на 31.05.2018
Окръгът Монмут SPCA (организация за спасяване на животни) получи обаждане от заинтересован гражданин в Колтс Нек, Ню Джърси, след като забеляза елен с бяла опашка, главата му изглежда е в стъклена купа. Той също така забеляза, че младият елен изглежда се е бил отделил от стадото. MCSPCA веднага излезе да оцени ситуацията.
SPCA в окръга Монмут изпрати свой екип, за да види какво се случва. Това, което откриха, след като откриха елените и успокоиха, беше, че стъклената купа всъщност е старо осветително тяло. Предполага се, че в един момент то е било пълно с вода, която мъжкият бял елен се опитва да пие, като по този начин главата му се заклещва вътре.
Спасяването на белите елени се провело през целия Великденски уикенд, като екипи от MCSPCA, както и от Ню Джърси (Екипът за риби и дива природа), работели заедно, за да освободят младия елен от неприятното положение. Историята показва, че хората помагат и на всяко живо същество.
Собственикът на къщата, който се обадил за ситуацията, не само забеляза странното явление върху елена, но и че се скита около гората, което е необичайно.
Обикновените еленчета обикновено пътуват в стада, но според уебсайта на MCSPCA "някои видове гонят членове на стадото, които са ранени или имат някакъв недостатък, или просто изглеждат странно. Това обаче ги прави по-уязвими да бъдат изядени от хищници."
Еленът беше спокоен, когато екипите на MSPCA работеха, за да премахнат светлинното тяло от главата му. Той беше маркиран, за да може да бъде проследен по-късно.
Екипите на MCSPCA също така отбелязаха, че еленът е претърпял някои малки рани, за които се предполага, че са били причинени поради ниската видимост, докато главата му е заклещена в светлинното тяло.
Еленът възвръща силата си, а в сайта на MCSPCA пише още, че той се е възстановил и е бил пуснат.