8 невероятни ползи за тялото ви, ако ходите пеша всеки ден

публикувана на 31.05.2018
Източник: providr.com
Поддържането на форма може да бъде трудно, но това е нещо, което всеки трябва да направи, за да гарантира здравето си. Не е нужно обаче да се запишете на фитнес или да бягате по пет километра всеки ден. Редовните разходки могат да бъдат достатъчни, за да подобрят здравето Ви. Здравните ползи от ходенето редовно са многобройни.
Освен че подобрявате умственото и сърдечно-съдовото здраве, както и подпомагате загубата на тегло, ходенето редовно може просто да бъде чудесен начин да получите чист въздух в белите дробове и да получите необходимия витамин D от пряка слънчева светлина. Дори само ако излезете от дома си и да се движите, може да бъде достатъчно, за да подобрите настроението и благосъстоянието си.
Това са осемте предимства на ходенето, които можете да изпитате, ако ходите дори само 30 минути всеки ден, ще започнете да получавате подобрения във физическото и психическото си здраве.
Ходенето се препоръчва от "Mayo Clinic" като упражнение с ниска степен на въздействие и то може да подобри много неща:
1. Подобрява психичното здраве: Едно от основните предимства на ходенето е, че може да подобри настроението Ви. Според "Mayo Clinic" ходенето може да помогне за подобряване на симптомите на депресия и безпокойство.
2. Ефективно подпомага загубата на тегло: Изследователи от Харвардското медицинско училище установяват, че ходенето редовно може да намали ефекта от 32 гена, стимулиращи затлъстяването, в човешкото тяло.
3. Намалява риска от някои видове рак: Две проучвания от Американското дружество по клинична онкология показват, че ходенето по три часа седмично може да намали риска от смърт от рак на гърдата или червата.
4. Помага да стимулирате имунната си система: Доказано е, че ходенето по поне 30 минути на ден увеличава нивото на клетките в имунната система на организма в проучване, направено в "Appalachian State University" в Северна Каролина.
5. Може да бъде ефективен при предотвратяване на диабета: "Американската диабетна асоциация" заявява, че "аеробното упражнение помага на тялото ви да използва инсулина по-добре", а това може да включва ежедневна бърза разходка след хранене.
6. Намалява апетита за бонбони и необходимостта от "стресово хранене": Изследванията от университета в Ексетър установяват, че ходенето само за 15 минути може да помогне за ограничаване на апетита за сладки храни. Също така е установено, че намалява апетита по време на стресови ситуации.
7. Висока полза за сърдечно-съдовото здраве: Едно от предимствата на ходенето е насърчаването на здравето на сърцето. Изследване от Харвардското медицинско училище установява, че ходенето по около 20 минути на ден може да намали риска от сърдечни заболявания с 30%.
8. Улеснява мобилността в напреднала възраст: Изследване на Американската медицинска асоциация заключава, че една от най-големите ползи от ходенето е, че то насърчава по-добро физическо здраве при хора на възраст от 70 до 89 години.

Популярно