Учените най-накрая разкриха отговора на въпроса - Добре ли е да пием вода докато ядем?

публикувана на 30.05.2018
Източник: brightside.me
Някои специалисти смятат, че водата отслабва стомашните ни киселина. Други пък дават мнение, че пиенето на вода по време на хранене е много вредно.
Какво наистина се случва с храната и водата в стомаха ни?
Процедурата на абсорбция започва точно когато обмисляме бъдещата ни вечеря: слюнката в устата. Когато хапнем храната, смесим я със слюнка, която съдържа важните съставки за обработка. В този момент храна се влива в стомаха, където се смесва със стомашната корозия. Като цяло, стомаха се нуждае от 4 часа, за да преработи подхранването, преди да го трансформира в течност. Смляната храна отива в храносмилателния тракт, където той дава всяка една от добавките към тялото.
Водата не остава в стомаха дълго време, това става за около 10 минути. Тя преживява малкото хранене бързо, насища и бързо напуска стомаха.
Течностите не намаляват разяждането.
Тялото ни е объркано, макар и под една настроена рамка. В случай, че стомахът "усеща", че не може да преработи нещо, той създава повече химикали и изгражда остротата на течността вътре. Независимо дали пиете голяма част от галон вода, това няма да повлияе на нивото на разяждане. Между другото, водата постъпва и в стомаха с храна. Тялото се състои от 86% вода.
Течностите не оказват влияние върху скоростта на обработка.
Няма проучвания, които да демонстрират погрешната преценка, че течността налага силна храна в храносмилателната система, преди да бъде напълно обработена. Изследователите гарантират, че течността напуска тялото по-бързо от силното хранене, но не оказва влияние върху скоростта на обработка.