Как да различавате - истинските или ГМО са продуктите?

публикувана на 29.05.2018
Източник: hfstips.org
Зеленчуците са много важни за вашето здраве, но органичният сорт трябва да бъде този, който трябва да консумирате, вместо този с ГМО.
В днешното време потребителите са все повече и повече информирани за абсолютно всичко, затова те могат да различават кой продукт е здравословен и кой не.
И въпреки това не е много лесно да ги различите, ние ще Ви покажем най-простият начин, по който може да различите органичните и ГМО продукти.
Колко безопасни са ГМО?
Първо, трябва да знаете, че има две много различни гледни точки, когато става въпрос за здравето и безопасността на генетично проектираните лидери в хранителната промишленост и на учени, които подкрепят ГМО и тези, които вярват, че ГМО са вредни.
Трябва също така да знаете, че генетично модифицираните храни са били свързани с токсични и алергични реакции. Изследваните лабораторни животни, които са получавали ГМО са ставали: болни, стерилни, практически всеки техен орган е бил увреден и се е стигало и до смърт. Повечето развити страни не считат ГМО за безопасни.
Забележка: В повече от 60 страни по света, включително Австралия, Япония и всички страни от Европейския съюз, съществуват значителни ограничения или изключителни забрани за производството и продажбата на ГМО.
Докато органично отглежданите плодове и зеленчуци имат ценова маркировка с код, състоящ се от пет цифри, като се започне с номер 9, тези генетично модифицирани (ГМ) плодове и зеленчуци имат ценова маркировка с код, състоящ се от пет цифри, започващи с номер 8.