Клетъчните телефони докарват рак на мозък, ето какво трябва да направите, за да го предотвратите

публикувана на 29.05.2018
Източник: hfstips.org
Дали мощното електронно устройство, което излъчва електромагнитни честоти, има някакъв ефект върху нашия електромагнитен мозък, е въпрос, който всички ние трябва да знаем.
Всички обичаме нашите телефони и ги използваме всеки ден, дори ако виждаме доказателства, че причиняват рак при 25% от населението.
Ето някои научни твърдения:
Органът за радиационна и ядрена безопасност във Финландия - домът на мобилния телефон Nokia, обяви, че един час мобилна радиация предизвиква потенциално вредни промени.
Радиацията прави клетките в стените на кръвоносните съдове да се свиват и потенциално вредни вещества в кръвта да "изтекат" в мозъка.
Повтарящата се експозиция прави кръвно-мозъчната бариера по-пропусклива и увеличава увреждането на мозъка.
"Повтарянето на тези събития ежедневно, за дълъг период от време, може да се превърне в опасност за здравето, дължащо се на възможното натрупване на увреждане на мозъчната тъкан".
След години Калифорнийското министерство на общественото здравеопазване най-накрая пусна проектодокумент, очертаващ опасенията за радиация на мобилните телефони като множество видове рак и безплодие.
Джоел Московиц от Училището за обществено здраве в Бъркли каза:
"Имаме доказателства за мозъчни тумори и други тумори на главата и шията. Също така имаме доказателства за увреждане на спермата при мъже, безплодие при жените ". Той съди държавата през 2016 г. съгласно Закона за публичните регистри в Калифорния, за да получи информацията.
Министерството на здравеопазването в крайна сметка е избрало да не публикува документа - и двете страници оттогава са на чернови, но без да бъдат разгласяни публично.
Филиал на Сан Франциско ABC7:
"Московиц казва, че е имало голям натиск от страна на индустрията да запази отрицателния доклад за мобилните телефони, скрит от обществеността. Направили са много добра работа, като в същност следваха същите приоми, които използва и използван от тютюневата индустрия".

Популярно