Внимание! Ако имате постоянно студени ръце, може да страдате от тези 5 болести

публикувана на 15.04.2018
Източник: hfstips.org
Нормално е ръцете и пръстите да са студени през зимните дни. Този проблем често се губи в момента, когато стигнем до първия източник на топлина. Но имали ли сте случаи, в които не можете да затоплите ръцете си, дори когато сте в топла стая?
Това може да означава някои здравословни проблеми, затова трябва да отидете при лекар, за да ги разрешите бързо.
1. Синдром на Рейно
Това е състояние, което води до стесняване на кръвоносните съдове в пръстите в отговор на студен или емоционален стрес. Това води до силно усещане за студ в пръстите, което понякога изобщо не изчезва.
Добрата новина е, че този синдром всъщност не причинява здравословни проблеми и температурата на пръстите, които можете да настроите, като носите ръкавици и избягвате стреса. Но ако имате такива симптоми, консултирайте се с имунолог, защото това може да бъде симптом на автоимунно заболяване.
2. Хипотиреоидизъм
Когато функцията на щитовидната жлеза е намалена или забавена, когато тя работи, може да се получи усещане за студ в пръстите на ръцете. Щитовидната жлеза има ролята на термостат в тялото ни, така че когато не е достатъчно активна, тя забавя и други функции в тялото, което води до студ.
3. Анемия

Популярно