Прибавяйте хлебна сода, когато варите яйца! Изключително полезно

публикувана на 15.04.2018
Източник: hfstips.org
Знаете ли, че има много полезни трикове, които могат да облекчат времето, прекарано в кухнята? Вероятно сте забелязали, че някои яйца се белят по-лесно от другите, въпреки че идват от една и съща кора, нали?
Това се дължи на факта, че яйцата, стари между 7 и 10 дни, са най-лесни за белене, докато по-свежите правят процеса на белене по-труден.
За да предотвратите това, трябва да поставите една чаша хлебна сода във врящата вода. Пресните яйца не са толкова алкални, колкото по-старите, а кората им е трудна за отстраняване. Но, не се притеснявайте, содата за хляб ще увеличи алкалността и по този начин няма да имате проблем да обелвате черупката.
Ако харесвате яденето на варени яйца, по-долу, имате полезни съвети как да подготвите перфектните варени яйца:
1. Този трик ще ви помогне да разберете колко възрастни са яйцата. Трябва да ги поставите във водата и да наблюдавате какво ще се случи. Ако те потъват хоризонтално (отстрани), те са много пресни яйца.
Яйцата, които потъват, но стоят вертикално, се считат за идеални за готвене, докато онези яйца, които излизат на повърхността, са стари.
2. Ако искате да получите твърдо сварени яйца, трябва да ги поставите в студена вода и да ги варете. По този начин те имат по-малък шанс да се спукат.
3. Ако предпочитате яйцата с мек жълтък, трябва да ги натопите в гореща вода, като използвате супена лъжица и не забравяйте да измерите времето. Зависи от размера на яйцето, но все пак се нуждаете от около 3 минути.

Популярно