Тялото ви изпраща тези предупредителни знаци преди инсулт! Не ги пренебрегвайте

публикувана на 14.04.2018
Източник: hfstips.org
Инсултът е много сериозен и може да има животозастрашаващи последици, но има начин да се предотврати до един месец, преди да се случи, ако знаете как да разпознавате предупредителните знаци, които тялото ви изпраща.
В тази статия ще ви покажем, които са симптомите и как да предотвратите инсулта.
Месец преди инсулта вашето тяло ще изпрати тези предупредителни знаци, не ги игнорирайте.
Има два вида инсулти - исхемични и хеморагични:
Хеморагичните инсулти се причиняват от кървене в мозъка и са по-рядко срещани.
Исхемичните инсулти всъщност причиняват блокиране или стесняване на артериите в мозъка, което води до намален кръвоток. Исхемичен инсулт възниква, когато кръвоносен съд, който носи кислород и хранителни вещества към мозъка, се блокира от съсирек или спукване. В този случай мозъчната част няма да получи необходимите хранителни вещества и кислород, за да поддържа жизнените мозъчни клетки и те в крайна сметка ще умрат.
Също така, всички сме наясно с многобройните функции на мозъка, така че такива проблеми ще предизвикат многобройни други проблеми в организма. Когато кръвта не достигне до зоната, която контролира определена функция на тялото, тялото няма да функционира правилно.
И все пак знаейки предупредителните знаци на тялото, които показват, че тялото ви изпитва определени проблеми, може значително да ви помогне да избегнете допълнителни усложнения. Също така, от първостепенно значение е веднага да се потърсите медицинска помощ, веднага щом се появят тези симптоми.

Популярно