Бездомен сириец продава химикалки на улицата, за да оцелее. Тогава се случва нещо невероятно!

публикувана на 08.04.2018
Източник: 24hviralphotos.com
Войната е нещо много лошо. Това е сблъсък между лоши хора, които не се тревожат за никого, освен за себе си. От войната те печелят много пари, но оставят стотици хиляди без дом, храна, вода и сигурно място. Точно това се случва в Сирия в момента и се случва през последните няколко години. Изглежда, никой не се интересуваше от тях, докато снимка, която изобразява живота в Сирия през войната не обиколи интернет и стана вирусна.
Бежанци
Основният герой на тази история е Абдул Халим ал Атар. Той е гражданин на Сирия, но с палестински произход. Той загубил всичко в тази война и практически става бездомен. Конфликтът го е превърнал в бежанец в собствената му страна и той започва да търси нов живот заедно със съпругата и дъщеря си. Този живот обаче бил твърде труден за съпругата му, която го оставя сам с малката му дъщеря.
Той не искаше да се откаже
Съпругата му го напуска и той загубил всичко, което е имал, освен едно основно нещо - неговата 4-годишна дъщеря. Тя е неговата силата и той има стимул да се бори заради нея.
Какво друго можеше да направи?
За да спаси малката си дъщеря, той е направил единственото нещо, с което разполага, за да печели пари и да се грижи за нея. Като единственият човек, който може да се грижи за нея и без дом, той я вземаше със себе си и продаваше химикалки на пътя в южната част на Дамаск.
Неочакван приятел в нужда
Един ден, непознат, Гисур Симонарсон направи снимка на Абдул, който носеше дъщеря си през Дамаск.
Гисур е основател на "Конфликт Нюз" и веднага публикува снимките на уебсайт за набиране на средства, разгласява подобни снимки и страницата е залита с всякакви предложения за помощ.
Истинско вдъхновение
Можете ли да повярвате, че няколко снимки, заснети в точния момент от точния човек, могат да променят толкова много неща? Симонарсон практически спаси два живота само, защото има добра воля. Той успешно събра 200 000 долара, за да помогне на този баща и дъщеря му, както и на много други хора, които се нуждаят от такава помощ.
Абдул и дъщеря му сега имат всичко от което се нуждаят, за да оцелеят. Абдул използва парите за отваряне на пекарна и скоро след това магазин за кебап и малък ресторант. Сега той наема 16 бежанци в магазините си и изпраща пари в Сирия, за да помогне на своите приятели и членове на семейството, които все още се борят там.