Бездомен сириец продава химикалки на улицата, за да оцелее. Тогава се случва нещо невероятно!

публикувана на 08.04.2018
Източник: 24hviralphotos.com
Войната е нещо много лошо. Това е сблъсък между лоши хора, които не се тревожат за никого, освен за себе си. От войната те печелят много пари, но оставят стотици хиляди без дом, храна, вода и сигурно място. Точно това се случва в Сирия в момента и се случва през последните няколко години. Изглежда, никой не се интересуваше от тях, докато снимка, която изобразява живота в Сирия през войната не обиколи интернет и стана вирусна.
Бежанци
Основният герой на тази история е Абдул Халим ал Атар. Той е гражданин на Сирия, но с палестински произход. Той загубил всичко в тази война и практически става бездомен. Конфликтът го е превърнал в бежанец в собствената му страна и той започва да търси нов живот заедно със съпругата и дъщеря си. Този живот обаче бил твърде труден за съпругата му, която го оставя сам с малката му дъщеря.
Той не искаше да се откаже
Съпругата му го напуска и той загубил всичко, което е имал, освен едно основно нещо - неговата 4-годишна дъщеря. Тя е неговата силата и той има стимул да се бори заради нея.
Какво друго можеше да направи?
За да спаси малката си дъщеря, той е направил единственото нещо, с което разполага, за да печели пари и да се грижи за нея. Като единственият човек, който може да се грижи за нея и без дом, той я вземаше със себе си и продаваше химикалки на пътя в южната част на Дамаск.
Неочакван приятел в нужда