Ето защо трябва да взимате пробиотици

публикувана на 04.04.2018
Източник: hfstips.org
Съществува здравна тенденция за консумиране на пробиотици и според Харвардските здравни публикации, когато те се взета, могат активно да лекуват и предотвратяват определени заболявания. Те са чудесни срещу синдрома на раздразнените черва, вагиналните и пикочните инфекции. Можете да забавите развитието на алергии при деца и да поддържате цялостното здравословно състояние на стомашно-чревния тракт, като вземате пробиотици.
WebMD казва, че пробиотиците балансират "добрите" и "лошите" бактерии.
Освен ако нямате хронично възпалително заболяване на червата или страдате от диария поради инфекция, пробиотика може да бъде приеман не под формата на хапчетата, а чрез диета.
Authority Nutrition препоръчва киселото мляко като най-добрия източник на пробиотици. Activia, Yoplait Original и Stoneyfield са три марки, препоръчани от Livestrong.
Друг източник на пробиотици е ферментиралата млечна напитка, известна като кефир.
Authority Nutrition, препоръчва кефир и казва, че той е по-добър източник на пробиотици, отколкото киселото мляко.
Ферментиралите храни като кисело зеле и кимчи (както от зеле), miso, tempeh (ферментирали соеви зърна), kombucha (ферментирал чай) и кисели краставички (ферментирали краставици) също са пробиотици и можете да ги включите във вашата диета.