Какво ядат децата за обяд в различните държави

публикувана на 30.03.2018
Темата за детския обяд в училищата се приема много сериозно в някои части на света. В опит да съживи училищата в Обединеното кралство, например известният готвач Джейми Оливър започна програма, наречена "Революция на храната на Джейми", в усилията си да преобразува храната, която децата ядат всеки ден.
Неговата мисия е да се добави храненето на здравословни храни към детската диета и да се помогне за предотвратяването на диабет и сърдечни заболявания, предизвикани от затлъстяването в ранна детска възраст.
Програмата е била успешна и изглежда, че културата като цяло е приела по-здравословен начин на живот по света. Като се има предвид това, има много деца, които преживяват живота си без да се хранят, а бедността е огромен проблем и до днес, особено в слабо развитите държави.
Някои семейства правят обяд на децата си вкъщи и им го слагат в раницата, защото в много училища в селските райони нямат кафенета, където се сервира горещ обяд.
Някои деца обаче имат доста късмет, защото има училищни програми, които осигуряват обяд. Тези училища предлагат голямо разнообразие от кулинарни приключения, които децата могат да изпитат.
Следващите 8 снимки са направени от хора по цял свят, показващи уникални за училищата обеди, които ни дават представа за разнообразието от култури и различни ястия, достъпни за децата по света. Много от тях изглеждат изключително вкусни.
Не забравяйте да харесате и споделите!