Ето защо японските жени са слаби и изглеждат по-млади!

публикувана на 28.03.2018
Япония се счита за една от най-красивите страни в света. Украсена със синьо море, оживени планини, култура и кухня, която наистина си струва да се опита, Япония със сигурност заслужава това описание.
Вероятно сте гледали някои документални филми за Япония и сте забелязали, че японките са много тънки и изглеждат много млади.
Храната, която тези хора ядат, ги прави изключително здрави и живеят и дълъг живот. Хората в Япония живеят повече от 100 години!
Освен факта, че тази храна е вкусна, тя е и изключително здравословна.
В тази статия ще ви представим 10 причини, поради които японките не стават възрастни и как успяват да останат тънки!
1. Пийте зелен чай
Японците обичат да пият зелен чай.
Мача (прахообразен зелен чай) се произвежда от листа с най-високо качество, които се сушат и смилат във фин прах. Този прах се смесва с гореща вода. Тази форма на зелен чай се използва в чайната церемония, която е японска културна дейност, включваща церемониалната подготовка и представянето на мача.
Зеленият чай е не само вкусен, но и много полезен. Той е един от най-здравословните чайове в света, богат на антиоксиданти, които спомагат за борбата със свободните радикали и забавят процеса на стареене. Той дори помага за загуба на тегло.
2. Хранене с ферментирали храни
Те ядат много неща като kimchi, tempeh, miso, kombucha, kefir и други. Тези храни са претърпели нещо известно като лакто-ферментация и се считат за ферментирали храни. Консумирането на ферментирали храни насърчава загубата на тегло и е известно за елиминирането на тежки метали, както и на вредните токсини от клетъчната тъкан.
3. Хранене с морски дарове
Японците избират морски дарове пред червеното месо и това е страхотно, защото червеното месо е свързано с тон на проблеми като възпалителни заболявания, висок холестерол и затлъстяване. Храненето с риба е от полза заради съдържащите се в нея омега-3 мастни киселини.