Лошо кръвообращение - решете проблема само за 20 минути

публикувана на 26.03.2018
Източник: hfstips.org
Кръвта доставя до нашия мозък и органи кислород и хранителни вещества, така че проблемите с циркулацията могат да повлияят на функционирането на системите на тялото. Ако не бъдат лекувани навреме, те могат да навредят на мозъка, сърцето, бъбреците и други органи. Лошото кръвообращение може да се причини от много причини, но най-честите са периферната артериална болест и атеросклерозата.
Някои здравословни проблеми, като сърдечни заболявания, диабет, кръвни съсиреци, затлъстяване, бременност, тютюнопушене, хранителни разстройства и пиене, могат да доведат до лошо кръвообращение. Консултирайте се с лекар, ако забележите някое от тях, преди да ви причини сърдечен удар, инсулт или смърт.
Това са десетте предупредителни признака за лошо кръвообращение:
Сковани крака и ръце
Изтръпването в някои телесни точки може да е индикация за проблеми с кръвообращението.
Подуване на долните крайници
Отокът в краката може да бъде причинен от предменструален синдром, бременност, стареене, недохранване, затлъстяване, висок прием на сол и ако трае по-дълъг период от време, това е симптом на лоша циркулация.
Устойчивост на умора и изтощение
Причина: физическо натоварване, различни лекарства.
Студени крака и ръцете
Проблем с кръвообращението води до студени крака и ръце, защото кръвта не може да достигне до други точки на тялото като пръстите.
Разширени вени
Защото поради лошото кръвообръщение, поради неправилното протичане на кръвта, налягането на кръвта се усеща и вените стават подути.
Бавно заздравяване и слаба имунна система
Когато кръвообращението не се разпространява навреме, минералите и витамините, от които тялото ни се нуждае, трябва да се бори с инфекции и тялото става по-податливо на ожулвания, порязвания и рани, които трудно се лекуват, ако имате слаба имунна система.