Този тип мед убива всички видове бактерии

публикувана на 11.03.2018
Източник: hfstips.org
Здравните ползи от суровия, необработен мед са добре известни, но в Австралия учените наскоро направиха изненадващо откритие - че един конкретен, неясен тип мед е способен да убие почти всичко, което учените хвърлят в него, включително някои от най-лошите бактерии, които са известни за човека.
Констатациите са публикувани в "Европейския вестник за клинична микробиология и инфекциозни болести" (издание юни 2009 г.) и биха могли да имат особено значение във време, когато много от най-добрите антибиотици в света не успеят, особено срещу резистентни "супер бактерии".
Въпросният мед е известен като мед Манука, който се произвежда в Нова Зеландия и също така се нарича мед от желиран храст. Производителите на Манука изискват защита на търговската марка, точно както френското шампанско или шотландското уиски. Така че не е изненадващо защо здравните ползи от медта на Манука не бяха толкова познати до сега.
Медът Манука убива МРС и други "супер бактерии"
Пчелите се хранят от нектара на Leptospermum Scoparium, в Нова Зеландия от меда Манука, както и чаени дървета, родени само в Австралия и Нова Зеландия.
Медът Манука успя да убие всички бактерии или патогени, в които са били изследвани в проучванията. Можете да го вземете вътрешно или да го приложите топично, за да ви помогне да се борите с ухапвания от насекоми, инфекции на кожата и порязвания.
Според това изследване никой от превъзходните медове не е успял да изгради имунитет и това е най-честият проблем с повечето антибиотици днес.
Д-р Дий Картър от Университета в Сидни "School of Molecular and Microbial Biosciences" казва: "Новите антибиотици са склонни да имат кратък срок на съхранение, тъй като бактериите, които атакуват бързо стават устойчиви. Много големи фармацевтични компании са изоставили производството на антибиотици поради трудността при възстановяването на разходите. Разработването на ефективни алтернативи може да спести много животи. "
Според д-р Картър, метилгликолът, намиращ се в Манука мед, го прави много ефективен при унищожаването на бактериите. Той се комбинира с други неизвестни съединения и причинява "многостепенна повреда".
Къде да намерим Манука Мед
Мануковият мед сега се продава в магазини за здравословни храни и онлайн, въпреки че нивата на предлагане са колебаели през последните години и фалшивите измами с мед са документирани. Когато търсите мед манука, най-добре е да потърсите такъв, който е сертифициран от UMF.
Терминът UMF е уникален фактор за манука, който е фитохимичното свойство, произлизащо от храстите на Манка, което му придава уникални свойства. Този термин се урежда от "Unique Manuka Factor Honey Association" на Нова Зеландия и шепа сертифицирани продукти на манука могат да бъдат намерени в Amazon.com.
Марката "Comvita manuka honey" се предлага на Amazon и е сертифицирана от UMF. Един конкретен клиент на Amazon каза, че този тип мед е помогнал да се изтрият МРС:
"Направих доста изследвания, когато един наш приятел получи MРС, а след това, за съжаление, имам и това, каза потребителът JoshuaOne9 на Amazon. За щастие вече бях направил изследването, затова знаех точно какво да направя. Веднага щом видях червения бум (мислейки първия ден, че беше ухапване от комари), аз го посечох, но на втория ден осъзнах, че трябва да е нещо друго. Съпругът ми веднага знаеше какво е, откакто се занимавахме с случая с МРС на нашия приятел. Взех ръцете си върху този манкукански мед и сложих върху засегнатата зона на кожата и след това е много важно да сложите лепенка. След няколко часа почувствах облекчение и след няколко дни напълно изчезна ... "
Що се отнася до един от най-често срещаните здравословни проблеми, пред които са изправени хората, със сигурност можем да кажем, че медът манука осигурява много предимства, въпреки че трябва да се направят по-нататъшни изследвания.