Искате ли да откажете пушенето? Вижте кае растение незабавно унищожава желанието ви за никотин

публикувана на 11.03.2018
Източник: hfstips.org
Цигарите са супер нездравословни и прекалено пристрастяващи. Към тях се пристрастявате поради никотина, сигурни сме, че най-вероятно вече знаете това.
Трудно е някои хора да се откажат от тютюнопушенето поради това, че наистина е никотина е пристрастяващ. Много хора си мислят, че няма надежда да се откажат от тютюнопушеното, но това може да стане. Момента, в който спрете да пушите ще забележите промяна в тялото ви и липсата на никотин. При повечето хора те качват килограми, но с това може да се справите с времето.
Тази натурална билка може да ви помогне да се справите със зависимостта ви от цигарите, тя се нарича стевия. Тази билка е била първоначално намерена в Южна Америка и Парагвай. Тя има сладък вкус и е била използвана като подсладител от доста време.
Как стевията помага да се откажете от тютюнопушенето?
За да ви помогне да се откажете от пушенето, всичко, което трябва да направите, е да пуснете няколко капки стевия в устата си и на езика си.
По този начин, когато получите желание да пушите, стевия ще ви помогне да намалите желанието постепенно и съвсем скоро ще спрете да пушите напълно.
Можете да получите стевия от местния магазин за здравословна храна и в големите супермаркети и може да бъде закупен като течен или фин прах.
Стевия също се счита за ефективна при лечението на следните състояния:
- Хипертония
- Затлъстяване
- Диабет
В допълнение, стевия е полезен инструмент срещу затлъстяването, диабета и хипертонията. Тя има способността да подхранва, стяга и изглажда кожата, което е причината, поради която стевия често се добавя към много продукти за грижа за кожата. Тя е ефективна и при лечение на акне и дерматит.
Как да расте стевия у дома?
Стевия процъфтява в топли помещения и умира при по-ниски температури. Въпреки това, тя оцелява зимата в зони 9 и по-топъли, отново се появява през пролетта. При адекватна защита, тя може да презимува и в зона 8.
Ако засадите стевия в контейнери, използвайте поне 12-инчов съд с качествена почва. Поставете я в добре осветена зона и вода, когато почувствате, че горната част на почвата е суха на допир.
Почва, засаждане и грижи
Ако се засаждат в глинеста, насипна и добре дренирана почва, стевия ще нарасне до 3 метра височина в зависимост от продължителността на вегетационния сезон. Преди да засадите, уверете се, че е изтекла цялата опасност от замръзване. Захранете почвата със зеленчукова храна или Билата Бони и мулч, за да предотвратите изсъхването на растението през горещите летни дни.
Отстраняване на проблеми
Тъй като стевия не харесва влажната почва, уверете се, че има правилен дренаж. В противен случай корените ще изгният. Ако растението стане уморено и не се възстанови след поливане, много вероятно е вече да е изгнило и да е безполезно.
Събиране и съхранение
Веднага след като растението стевия започне да произвежда цветя, ако искате да произвежда повече листа, тогава трябва да отрежете цветята.
В последната част на есента ще получите много сладки листа. Уверете се, че при слънце листата изсъхват, за да ги запазите за по-продължителна употреба.
Трябва да ги изсушите, затова не забравяйте да ги преместите вътре, преди росата да е отишла по тях. Ако е възможно, можете да използвате дехидратор за храна. След като листата са напълно сухи, ги раздробявайте или смилате в кухненски робот. Съхранявайте в херметически затворен контейнер и използвайте за подслаждане на храни и напитки.