5 различия между добре известните продукти, които никога не сте подозирали

публикувана на 28.02.2018
Източник: providr.com
Нашият избор ни различава един от друг.
Независимо дали става дума за мода, телевизионни предавания, храна или прическа, всички ние имаме собствени уникални вкусове и странности.
И говорейки за вкусовете, ние всички имаме любими храни.
Но докато някои от нас предпочитат ”Бъргър Кинг”, други ще изберат "Mакдоналдс".
Така че тук са 5 разлики между някои продукти, които са забележително подобни.
1. Сблъсъкът на студените чайове “Липтън” или "Нести”. Докато и двете напитки са по същество подсладени лимонови чайове, те са наистина невероятно подобни. В тях има концентриран чай, вода, захар и подсладители. Съгласно хранителните данни, които са на разположение в Гугъл по отношение на студените чайове, "Нести" използва естествени аромати, докато "Липтън" избира да използва идентични с природата подсладители. Според Fortune.com, "Нестле" и "Кока-Кола" ще приключат 16-годишното си начинание в бизнеса със студен чай. "Нести" се очаква да закрие производството си в повечето страни през 2018 г.
2. "Кока-Кола" срещу "Пепси". Докато тези две напитки често се заместват една друга, има групи пламенни поддръжници на едната и или другата напитка. Въпреки това тези напитки са всъщност леко различни една от друга.
Според проучване на "Business Insider", което изследва на "Пепси" и "Кока-Кола", "Пепси" е известно с това, че е сладко, с подправка на цитрусови плодове, докато "Кока-Кола" има лек, макар и забележим, ванилов вкус. Съдържанието на "Кока-Кола" е написано очевидно върху етикета на бутилката или кутията, но "Пепси" идентифицира добавките си с кодове. Например, "Пепси" използва ортофосфорна киселина, но е означена като Е338 на етикета. Освен това формулата за "Кока-Кола" е тайна, докато на "Пепси" е публична.