10 причини, поради които трябва да пиете бира!

публикувана на 19.02.2018
Източник: hfstips.org
Всички знаем, че бирата е алкохолна напитка, която обикновено се пие с определени ястия, особено в Северна Америка и Европа. Бирата има по-голямо съдържание на протеини и витамин В от виното, докато съдържанието на антиоксиданти е еквивалентно на това на виното.
Хмелът, основен компонент за пивоварната бира, са богатите източници на флавоноиди, които са мощни антиоксиданти. Би трябвало да знаете също, че бирата е много добър източник на някои минерали, които играят важна роля в различни метаболитни процеси. Ако се приема в умерени количества, то определено може да увеличи здравето ви по много начини.
Ето 10 причини, поради които трябва да пиете бира:
1. Бирата може да понижи лошия холестерол, тъй като съдържа фибри, които ефективно намаляват нивата на LDL холестерола.
2. Беше доказано, че бирата ефективно предотвратява образуването на кръвни съсиреци.
3. Бирата поддържа здравето на бъбреците ви и бутилката от тази напитка намалява ежедневно риска от развитие на камъни в бъбреците с 40%.
4. Бирата повишава нивата на витамин В, тъй като е богат източник на няколко витамини от вида B (B1, B2, B6 и B12). Експертите също така твърдят, че хората, които пият бира, имат 30% по-високи нива на витамин B6 в сравнение с техните консуматори, които не пият, и удвояват нивата на винопроизводителите. Бирата също е с високо съдържание на витамин В12.
5. Според едно проучване, повишените нива на силиций в бирата могат да направят костите ви по-силни.