Най-тайният шпионски самолет на планетата, може би е заснет от Google Maps

публикувана на 13.02.2018
Източник: Google Earth
Google Maps е абсолютно революционизира начина, по който пътуваме в съвременната ера. Почти всеки шофьор в Uber или доставчиците на пица разчитат на това технологично чудо. Но какво ще стане, ако случайно картографира висш таен правителствен проект?
Google Maps осигурява точни изгледи на нашите пътища и туристически дестинации, като заснема земята отгоре или с кола по улиците. Тези сателити и автомобили, които очертават гледните точки на нашия свят и улиците, имат голяма точност и случайно разкриват неща като възможни убийства и секретни филмови набори. Сега изглежда, че Google Maps отново е в него, разкривайки местоположението на висша тайна правителствен шпионски самолет!
Е, не можем да бъдем сигурни дали е така, но е забавно да си представим. Ако погледнете снимката на изображението по-горе, можете да видите триъгълна гледка на това, което изглежда като футуристичен самолет на паркинг във Флорида. Какъв е този вид самолет? Много от тях спекулират, че това е нов прототип на Hypersonic SR-72 Lockheed Martin Spy Plane.
Този самолет е предназначена за разузнаване, събиране на разузнавателни данни и наблюдение, които да заменят стария реактивен самолет. The Blackbird е пенсиониран през 1998 г. и този дизайн може да замени шпионския самолет. Смята се, че самолетът има скорости, които надвишават Mach 6, използвайки нов тип хиперзвуков турбинен двигател.
Това не е вашият конвенционален шпионски самолет. С възможност за достигане на скорости до 5 и 6 Мах, това става достатъчно горещо, за да се разтопи конвенционалните метали, така че инженерите по дизайн търсят алтернативни материали като високопроизводителни въглеродни влакна, метални смеси и дори керамика.
През 2017 г. Локхийд Мартин съобщи, че плановете за разработване на самолета са в ход и не чакат завършен проект до 2020 г. Ако погледнете този образ от Google Maps, бихте си помислили да може ли Локхийд Мартин да е завършил дизайна си по-рано?
Или може би това е просто една оптична илюзия. Виждане на обект, когато още не е дадено по-логично обяснение. Така или иначе, е забавно да си въобразявате дали това е истински секретен самолет или не.