Кои са родителски грешки, заради които децата не могат да бъдат успешни

публикувана на 11.02.2018
Източник: hfstips.org
Родителите работят усилено и се опитват да направят всичко по силите си, за да отглеждат децата си, но освен всички добри намерения, те правят грешки и вместо да помагат те го връщат назад.
Ето 8 от родителските грешки, при които децата не могат да бъдат успешни:
1. Да не им давате да вършат нови неща
Децата трябва да се опитват да придобият ново умение, дори ако имате най-добри намерения за ограничаване на това действие, когато вярвате, че детето ви ще се провали. Неуспехът е част от живота и децата трябва да се научат как да се справят с него по-положителен начин.
2. Да не им давате да вършат работа, която може да свършите
Правенето на работа, която детето трябва и може да направи, е родителска грешка. Нека се научи да уважава нещата, които вършите за него и от малък да прави различни работи.
3. Хвалене за малки постижения
Хваленето за малки постижения не е начинът да мотивирате децата си, за да постигнете все повече и повече.
4. Да не им позволявате да си имат приятели
Социалната система, която децата ви създават, ще им помогнат да разчитат на приятелите си във времена на несигурност или стрес.
5. Да сте постоянно около детето си
Трябва да престанете да бъдете постоянно около него при всяко негово движение. Това ще накара детето да мисли, че майка му или баща му не вярват в неговите способности да бъде успешно. Това поведение на родител може да доведе до това детето да не вярва в собствените си способности и да поема по-малко рискове.
6. Самоконтрол
Университетският колеж в Лондон направи проучване и установи, че грубото родителство може да породи проблеми както за момчетата, така и за момичетата. Самоконтролът на 9-годишна възраст предсказва проблеми с поведението и емоционални затруднения на 12-годишна възраст.
По-ниските нива на самоконтрол са резултат от стриктното наблюдение на поведението на децата и прекомерно ограничителни в границите. Децата в рамките на разумните граници, които вече са овладели, да изпитат по-голяма свобода, са от съществено значение за успеха на децата.
7. Откриване на емоционално изразяване
В здравословното взаимоотношение трябва да има равновесие на даване и приемане с честна дискусия за неудовлетвореност, притеснения и неща, които ви разстройват. Това ще научи детето ви за негативните емоции и как да се справи с тях, без да ги потиска.
8. Вашето поведение
Децата наблюдават поведението на родителите и се опитват да видят дали те съответстват на начина, по който ги преподават, и дали поведението ви е различно от това, което учите децата си, ще получите смесени послания и може да изпитате объркване относно това, което е правилно.