Вижте кое е растението за безсмъртие на египтяните

публикувана на 10.02.2018
Източник: hfstips.org
Алое Вера е растение с широк спектър от лечебни свойства. Поради това то е известно като "растение на безсмъртието" за египтяните и като „пустинна лилия” за местното американско население.
То може да се отглежда и във вашия дом и да се използва в случай на леки рани, ожулвания и изгаряния. Въпреки това, то предлага още повече предимства, ако се използва вътрешно.
Това чудотворно растение съдържа повече от 200 биологично активни, естествено срещащи се съставки, като аминокиселини, полизахариди, ензими, витамини и минерали, които спомагат за усвояването на хранителните вещества.
Както се посочва в The Journal of Environmental Science and Health, алое вера също има антианбактериални, антивирусни и срещу заразни свойства, които помагат при пречистване на тялото от токсини и атаки на патогени. Но това не е всичко, тя има още какво да предложи.
Минерали
Алое Вера има огромни количества минерали, включително калций, магнезий, цинк, хром, селен, натрий, преса, калий, мед и манган. Тези минерали си сътрудничат в подкрепа на метаболитните пътища.
Витамини
Алое вера е особено полезно за веганите, тъй като алое вера е богата на витамин В12 - витамин, който не може да консумира в големи количества в диетата си. Алое Вера също е богат източник на витамини А, С, Е, В1, В2, В3, В6, фолиева киселина и холин.