15 незаконни снимки от Северна Корея, които Ким Чен Ун не иска никой да вижда

публикувана на 04.02.2018
Не всеки получава шанса да види какво наистина е Северна Корея, но този фотограф Ерик Лафургу е един от щастливците, които имат шанс да го направят.
Ерик каза: "От 2008 г. съм се осмелил да се върна в Северна Корея шест пъти. Благодарение на цифровите карти с памет, успях да запазя незаконни снимки, за които ми беше забранено да взема, или ми беше казано да ги изтрия. "
Ерик най-малко се интересува от внимателно организираните туристически екскурзии до Северна Корея, които разкриват само фасадата му. Той искаше да улови нещата отвъд това.
Нещата, които той може да види e че хората и земята не са под пълния контрол на Ким Чен Ун. - Бях третиран като всеки друг турист - каза той. "Те не ми позволиха да правя снимки на полицията, армията и т.н.
Но с 300 мм zoom обектив и седалка в задната част на автобуса бих могъл да направя толкова много ..." Той прави натисна стотици незаконни снимки, показвайки правителствени служители и граждани, които се занимават с ежедневието си. - Веднага щом отвориха нов район за посещение, аз се опитах да го видя и да документирам мястото.
След като се върна от Северна Корея през 2012г., това беше шестото му пътуване до държавата, правителството разбра, че споделя незаконни снимки от страната онлайн и иска от него да ги свали. Но когато той беше помолен да изтрие незаконните снимки, той каза: "Отказах, искам да покажа всички аспекти на Северна Корея - доброто и лошото. Точно както и във всяка страна, която посещавам. Отказах да направя изключение за Северна Корея и те не харесаха това. "Тогава на Ерик беше забранено отново да премине границите и да посещава страната".
Ето някои нелегални снимки, които Ким Ченг Ун определено не искаше да виждаме!
Не забравяйте да харесате и споделите!