Модел губи 150 000 последователи в инстаграм след публикуването на Брутално честни снимки

публикувана на 04.02.2018
Източник: providr.com
Наталия Лозано под името "Curvy Natalia Lozano в "Инстаграм" е испански модел. За разлика от повечето други модели, които спортуват правят коремни мускули или имат супер малка талия, Наталия е испански плюс размер модел. Нейните последователи в “Инстаграм” са повече от 150 000, преди ръководството на една от популярните социални медии да реши да затвори профила ѝ.
Въпреки че има много причини Инстаграм да деактивира акаунта ѝ на базата на техния кодекс за поведение, Наталия вярва, че тя е забранена, защото хората мразят положително послание, което тя изпраща чрез тялото си.
Наталия обещава да не слага край на борбата си срещу стигмата и стереотипите и да продължи борбата си за хора от всякакви форми и размери.
Тя също така каза, че е имало заговор срещу нея като определени хора целенасочено започвали непрекъснато да докладват профила ѝ в социалната мрежа.
Наталия казва: "Те не могат да се примирят, че съм секси и уверена. Те ме наричат "мазна и вулгарна" и ме обвиняват в лицемерие, защото обработвам снимките си".
Тя вярва, че "лицемерието" и стигмите, свързани с моделите плюс размер, са по-разпространени в родната ѝ страна Испания.
- В момента, в който се изправиш като секси плюс размер жена, ти си съден и цензуриран. В Съединените щати например моделите с плюс размер имат много последователи и са по-широко приети в сравнение с моята страна.
Наталия каза, че е имало сериозна онлайн организация от хора, които да изпращат оплаквания срещу нея, за да ѝ бъде закрит профила. След това тя си прави нов профил и спечели 14 000 нови последователи.
Обикновено профилите се изключват поради неподходящо съдържание или когато един потребител е докладван твърде често.
Наталия каза, че редовно се сблъсква с лоши и тежки коментира, но добавя, че "никога няма да хвърли кърпата".
Тя казва: "Каквото и да мислят хората за тялото ми, аз не се интересувам от това. Те са млади хора, фокусът е върху 18-19-20 години. Няма да напусна Инстаграм, те не ми дадоха никакво обяснение защо профилът ми е деактивиран, а две седмици по-късно чакам отговор".