Стивън Хокинг: Хората трябва да напуснат Земята в следващите 100 години

публикувана на 31.01.2018
Източник: interestingengineering.com
Стивън Хокинг, един от най-блестящите умове на Земята - ако не и най-брилянтният - ни предупреди няколко пъти - "Земляни" трябва да помислим за начина, по който третираме нашия дом.
Ако не преосмислим поведението си, ще направим оцеляването на човечеството практически невъзможно. Последното му предупреждение разтърси основите на науката.
Според Стивън Хокинг ...
Човечеството има по-малко от 100 години живот на Земята. Ако не измислим начин да напуснем Земята през следващия век, ще изчезнем.
Хокинг твърди, че бъдещето на човечеството е в космоса. Ако искаме да оцелеем, трябва да вземем най-доброто и да колонизираме друга планета. Или виж какво ще стане ...
През последните няколко десетилетия водещият физик и автор на "Кратка история на времето" накара човечеството в няколко случая да прекрати вредното си въздействие върху Земята.
Възходът на изкуствения интелект
В продължение на повече от 20 години Хокинг споделя тревогите си с други водещи учени по отношение на развитието на технологиите. Той твърди, че AI в крайна сметка ще доведе до появата на машини.