Как да приготвим ориза с това масло, за да изгорим повече калории

публикувана на 31.01.2018
Източник: http://hfstips.org
Обичам да ям вкусен и здравословен ориз, но наскоро намерих една техника за готвене, която е невероятна, защото променя химическия състав и поглъща половината от калориите.
Страхотно, нали?
Белият ориз има висок гликемичен индекс и изследванията, направени от Судхейр Джеймс и Dr. Pushparajah Thavarajah, доказват, че ако добавите малко органично масло от кокосово масло, ще получите положителен ефект върху кръвната си захар и много повече.
Ако добавите кокосово масло в ориза, той модифицира химичния си състав:
- Смилаемото нишесте се превръща в несмилаемо нишесте
- Оризът не се метаболизира в глюкоза
- Намалява натрупването на мазнини
- Несмилаемото нишесте помага на добрите бактерии в червата и помага на имунитета и храносмилането.