Защо никога не трябва да държите яйцата в хладилника?

публикувана на 30.01.2018
Източник: http://hfstips.org
Яйцата са едни от най-използваните съставки и много хора ги използват за закуска, подготвени по много различни начини. Освен че са лесни за приготвяне, яйцата също са изключително здрави и питателни.
Ето и причината, поради която никога не трябва да държите вашите яйца в хладилника - нещо, което трябва да знаете.
Много хора купуват яйца и ги съхраняват в хладилник или на стайна температура. Въпреки това неотдавна дебат по тази тема се появи на някои форуми, обсъждайки дали яйцата трябва да бъдат охладени или не. Въпреки че не всеки ги държи в хладилника, хората в Австралия, Япония и Северна Америка правят това.
Обаче, тези, които държат яйцата в хладилник, са изложени на риск да получат салмонела - вид бактерии. Според проучване, публикувано в Journal of Food Protection, ин витро инсертирането на салмонела в яйцата е по-успешно в топлите яйца, отколкото в студените.
Според националното радио, яйцата не трябва да се охлаждат! Те обясняват, че съществуват други защитни мерки срещу салмонела, като измиване, инспекции и проследяване на яйцата по пътя им от доставчика до магазина.
Освен това по-голямата част от пилетата в Европа са ваксинирани срещу тази бактерия, което означава, че няма нужда да се притеснявате за нея.
FDA съобщи, че ваксините са най-ефективният компонент на програмата за превенция на Salmonella enteritidis. Според Мариан Гравели, експерт по техническа информация в Службата за безопасност и контрол на храните на USDA, яйцата не трябва да се съхраняват при стайна температура повече от 2 часа.
Съхранявайте яйцата в кашон:

Популярно