Най-младата британка, спечелила джакпот от лотарията казва, че това е съсипало живота и! Вижте защо

публикувана на 28.01.2018
Източник: providr.com
Най-младият човек, който някога е печелил EuroMillions, лотария във Великобритания, сега иска да съди шефовете на лотарията за съсипването на живота ѝ. Според доклади, Джейн Парк, която е на 17 години, когато удря джакпота с първия си билет, обвинява в небрежност самите хора, които я направиха невероятно богата.
Победителят в лотарията Джейн Парк, сега на 21 години, казва, че когато е била на 17 е била твърде млада, за да вземе $ 1,25 милиона. Парк казва пред „Мирър“, че е чувствала, че на 17 е била твърде млада, за да се справи с внезапно богатство и това, което еизглеждало като крайна награда по онова време, в последствие се е превърнало в проклятие.
"Понякога чувствам, че спечелването на лотарията е нещото, което съсипа живота ми. Мислех, че всичко ще стане 10 пъти по-добро, но стана 10 пъти по-лошо ", казва Парк. – „Иска ми се да нямам повече пари“ - признава тя. „Казвам си: Животът ми щеше да бъде много по-лесен, ако не бях спечелила ".
Мнозина се втренчиха в тийнейджърката, която се оплаква от спада в живота на богатия, но Парк предлага интересна гледна точка. Получаването на толкова много пари в най-ранна възраст може определено да бъде смущаващо, особено когато не сте направлявани в правилната посока.
В сравнение с живота на своите 17-годишни приятели, животът й се променя напълно. Парк каза пред вестника, че се е побъркала от пазаруване, спряла е да работи и се е мъчила да намери приятел, който да не я използва за парите. Преди Парк да спечели лотарията през 2013 г., тя работи за 10 долара/ час като административен асистент и живее в скромен апартамент с майка си в Единбург.
Сега тя е притежател на лилав Рейндж Роувър, две жилищни сгради и е пътувала по света, но все още се бори с чувство за празнота. „Хората ме гледат и си мислят: Искаше ми се да имам нейния начин на живот, бих искал да имам парите й "- казва Парк. "Те не осъзнават степента на стреса ми. Имам материални неща, но въпреки това животът ми е празен ", споделя тя. Парк казва, че всичко това я е накарало да си зададе въпроса каква ѝ е целта в живота. Сега възнамерява да заведе съдебно дело срещу Националната лотария на Обединеното кралство, като твърди, че не трябва да се позволява на деца под 18-годишна възраст да играят.
"Не трябва да давате на 17-годишна тази сума пари", каза Парк. "Мисля, че 18 трябва да бъде минималната възраст за спечелване от лотарията, поне. Сегашната 16-годишна възрастова граница е твърде ниска. "
Парк казва, че е използвала парите за пластична хирургия (слагане на гръдни импланти на 18), дизайнерски обувки (нейната слабост) и за партита. Откакто е богата се е отворила пропаст между нея и приятелите ѝ, тъй като тя вече не можела да се свързва с техните проблеми.