Научете как да използвате рициново масло за премахване на катаракт и подобряване на зрението

публикувана на 12.01.2018
Източник: http://hfstips.org
Терминът “катаракта” или т.нар. "перде", се отнася до замъгляването, което се появява на прозрачната леща на окото. За тези, които имат катаракта, виждането през замъглени лещи изглежда като гледане през замръзнал прозорец. Следователно това затруднява индивида да кара кола през нощта или да чете.
По-голямата част от катаракта се развива постепенно и не нарушава зрението ви в самото начало. Те обаче могат да се намесват във вашето зрение с течение на времето.
Първоначално, очилата и силната светлина помагат да се справят с катаракта, но е необходима хирургична намеса за премахването, в случай че увреденото зрение засяга ежедневните ви дейности.
Признаци и симптоми на катаракта:
- Замъглено, смътно или слабо зрение
- Чувствителност към отблясъци и светлина
- Затруднение при шофиране през нощта
- Замаляване или пожълтяване на цветовете
- Двойно зрение в едното око
- Необходимост от по-ярко осветление за четене
- Чести промени в рецептата за контактни лещи или очила
- Виждате ореоли около светлините
Що се отнася до причините, се смята, че повечето катаракти се развиват, когато окото бъде наранено или стареещият процес промени тъканта на образуващата леща на окото. Някои здравословни проблеми и генетични нарушения също могат да увеличат риска от развитие на катаракта.
Предишни операции на очите, свързани със състояния на окото, както и болести като диабета са също често срещана причина за поява на катаракта. В крайна сметка, този проблем може да възникне и при дългосрочно използване на стероидни лекарства.
Научно е доказано, че тези с ниски нива на антиоксиданти в тялото им са изложени на по-висок риск от развитие на катаракта.
Поради това поддържането на относително високо ниво на глутатион помага да се забави образуването на катаракта и да се намали необходимостта от операция. Не само глутатион, но и други храни с високо съдържание на антиоксиданти са също отлично средство срещу „перде“ и подобни проблеми с очите.
Можете ли да премахнете катаракта без хирургия?
- Въпреки, че операцията продължава да бъде най-ефективният начин за премахване на катаракта в напреднал стадий, има някои естествени съставки, които могат да спомогнат за лечение на ранен стадий на катаракта.
- Една такава съставка е рициново масло. Освен елиминирането на катаракта, то също е чудесно за лечение на близко и далечно зрение, конюнктивит, свързана с възрастта макулна дегенерация и сухи очи.
- След като осъзнаете, че оксидацията е основната причина за много проблеми с очите, консумирането на повече богати на антиоксиданти храни ще ви се стори добра идея.
- Холистични здравни практици знаеха за това преди десетилетия. Използват богато на антиоксиданти рициново масло, за да подобрят зрението, да излекуват катаракта и за много други здравословни проблеми. Уверете се, обаче, че използвате правилния тип, за да предотвратите вреди по очите и зрението си по някакъв начин.
Правилният тип рициново масло за разтваряне на катаракта!
-Използвайте 100% чисто, студено пресовано, органично, без хексан рициново масло, за предпочитане едно от тези, които идват в тъмни стъклени бутилки с включен апликатор за капки.
Кога и как да използвате рициново масло като капки за очи?
-Нанесете капка неподправена рициново масло във всяко око, като използвате капкомер. Желателно е да направите това преди лягане, тъй като визуалното ви възприятие вероятно ще бъде затъмнено от прилагането на маслото. Затварянето на очите за през нощта позволява на маслото да изпълнява своята роля, докато си почивате.
На следващата сутрин може да има корички по краищата на очите. Не се притеснявайте, тъй като това е калцифицирането, което се разтваря. Всичко, което трябва да направите, е да изплакнете очите си.
Много хора, които са се опитали да направят това, твърдят, че зрението им значително се е подобрило на следващата сутрин и продължава да се подобрява. Ако обаче не забележите някакво подобрение в зрението си след няколко последователни нощи, спрете да го използвате. Въпреки че не причинява никаква вреда на очите ви, може да не е подходящо за вашия проблем.