Как да си направим собствен домашен ябълков оцет

публикувана на 04.01.2018
Източник: hfstips.org
Суровият, непастьоризиран ябълков оцет се счита от повечето ентусиасти на здравето и естествения живот за течно злато!
Този гъвкав оцет може да се похвали с привидно безкраен списък от приложения - от храносмилателна помощ и стабилизатор на кръвната захар до балансираща коса и тонизиране на кожата.
За истински здравословен и изцяло природен продукт, защо да не направите свой собствен ябълков оцет (ACV) у дома си?
Отнема само пет минути от времето за подготовка и е чудесен начин да намалите количеството на кухненските отпадъци.
Как да си направим домашен ябълков оцет
Оцетът се превърна в една от най-необходимите съставки при изработването на много рецепти, особено за приготвяне на богати салати. И именно защото е изключително търсен продукт той има и по-висока цена.
Но не се обезкуражавайте, вземете молив и хартия и обърнете внимание на следните указания, за да подготвите 100% органичен оцет от ябълков сайдер.
Какво Ви е необходимо:
- Голям стъклен контейнер
- 1 килограм ябълки
- Минерална вода
- 3 супени лъжици захар
- 1 парче плат
Подготвяне:
Измийте хубаво ябълките и ги нарежете с кората на достатъчно малки парченца. Поставете в стъклен съд със захар и вода и го покрийте.
Продължете като покриете стъкления контейнер с парче плат и го задръжте с еластична лента или капачката на бутилката.
Сложете сместа на тъмно място при температурно ниво между 15 и 26 градуса по Целзий за 5 или 6 седмици.
След това ябълките ще се ферментират и ще можете да ги залепите. Отървете се от течността и я поставете в друг стъклен съд и го оставете да остане още три дни.
След това опитайте своя оцет, за да разберете дали е в идеалната си точка на киселинност и да започнете да използвате собствения си оцет от ябълков сайдер.