Как да си направим собствен домашен ябълков оцет

публикувана на 04.01.2018
Източник: hfstips.org
Суровият, непастьоризиран ябълков оцет се счита от повечето ентусиасти на здравето и естествения живот за течно злато!
Този гъвкав оцет може да се похвали с привидно безкраен списък от приложения - от храносмилателна помощ и стабилизатор на кръвната захар до балансираща коса и тонизиране на кожата.
За истински здравословен и изцяло природен продукт, защо да не направите свой собствен ябълков оцет (ACV) у дома си?
Отнема само пет минути от времето за подготовка и е чудесен начин да намалите количеството на кухненските отпадъци.
Как да си направим домашен ябълков оцет
Оцетът се превърна в една от най-необходимите съставки при изработването на много рецепти, особено за приготвяне на богати салати. И именно защото е изключително търсен продукт той има и по-висока цена.
Но не се обезкуражавайте, вземете молив и хартия и обърнете внимание на следните указания, за да подготвите 100% органичен оцет от ябълков сайдер.
Какво Ви е необходимо: