Баща се ядосва, след като синът му се прибира от училище с печат върху ръката

публикувана на 01.01.2018
Източник: providr.com
Миналата година баща от Алабама изпадна в ярост, след като синът му се завръща от училище с печат на ръката, на който пише: "Имам нужда от обяд". Историята се получава в разгара на дискусия за политиката на студентския дълг в американските столове, която е унизителна и варварска.
През юни 2016 г. синът на Джон Бивънс се прибра от училище с печат върху ръката си. Първоначално той смята, че това е "щампа за добра работа", Бивънс осъзнал, че училищният стол е сложило печат на сина му, който да информира всички, че не е обядвал.
Бивънс казва, че училището не му е пратило имейл, както обикновено, за да му съобщи, че балансът по сметката на сина му е намалял и че в сметката остават още $ 1,38, след като синът на Бивънс е купил обяда си.
Историята на Бивънс не е необичайна в спорната битка срещу американските столове. В много области на студентите в чиито сметки са останали пари недостатъчни да закупят обяд, им се отнема горещият обяд.
Понякога горещият обяд се замества със сандвич със сирене, често наричан "сандвичът на срама". В други столове сандвичът изобщо не се дава.
Студентите, които не получават обяд, също могат да бъдат изправени пред големи неудобства, които имат за цел да засрамят родителите им, за да плащат дълговете си. В някои области студентите, които изостават от плащанията, може да се наложи да им бъде сложен печат на китката.
Сенаторът на Ню Мексико Майкъл Падила, подкрепя скорошния "Закон за правата на учениците и студентите без гладуване" и забранява да бъде отнет обяд на децата.
Политиката налага работниците в столовете да сложат печата. "Това е най-лошата част от работата ми", казва Мат Антигноло, който работи в училищен стол, преди да стане директор на хранителни услуги в консолидирания квартал "Ламар" близо до Хюстън. "Никой не го харесва", казва Антигноло.