Вероятно не знаехте това: никога не трябва да ядете краставици и домати в една и съща салата!

публикувана на 31.12.2017
Източник: womansenergy.com
Единственият критерий, който хората имат за салатата, е смесването на някои вкусни активни съставки, но независимо от вкуса, има и други неща, с които трябва да сте наясно. Някои компоненти не се срещат заедно в салата, като например комбинация от домати и краставици.
Всеки от тези зеленчуци има различно време за храносмилане и според Аюрведа трябва да знаем точното време на храносмилане на всяка храна, която консумираме преди смесването на съставките заедно.
Интегрирането на активни съставки, които имат бързо и бавно храносмилане, не е умна идея, тъй като по-лекият компонент ще премине през червата, точно както първият е напълно абсорбиран.
Това ще доведе до ферментация на храната в стомаха Ви, която може да отрови цялото Ви тяло. Това ще доведе до бавно разграждане и ферментация на захари и нишесте и няма да Ви позволи да се наслаждавате на храненето си, както трябва.
Освен това, процесът на ферментация може също да задейства газове, подуване и болка в стомаха заедно с храносмилателни проблеми.
Краставиците и доматите не са подходящи помежду си и никога не трябва да бъдат комбинирани заедно. Когато стигнат до стомаха и започва процедурата на ферментация, киселината, освободена в стомашната кухина за храносмилането на храната, може да предизвика много проблеми с храносмилането.
Ето някои други хранителни смеси, които никога не би трябвало да комбинирате:
Консумирането на плодове след хранене не е добра концепция - плодовете изискват много време за поглъщане и никога не трябва да остават дълго в стомаха. Храненето им след хранене ще доведе до "вино" в стомаха ви, което може да доведе до киселини и други проблеми с храносмилането.