Ако някога сте се чудели кой е собственик на Биткойн, ето кой е!

публикувана на 29.12.2017
Източник: providr.com
Живеейки в модерния свят на технологиите, виждаме как някои редовни неща започват да се коригират и променят. Парите са нещо, което в голямата си част остава също през годините в своята физическа форма.
Понастоящем обаче се говори за друг вид на парите и той е готов да измести сегашния им вид. Криптографското парично чудо, известно като Биткойн, е много популярно в момента, като основателят може би ще се окаже първият трилионер в света
През 2009 г. едва ли някой е предполагал, как света ще се развие толкова бързо за толкова кратко време. Първоначално децентрализираните модернизирани парични средства в света без да има изпълнители, а клиентите ги обменят специално чрез криптография. Днес повече от 100 000 дилъри и продавачи приемат Биткойн като начин на плащане.
Преди един месец стойността на единствен биткойн удари референтна точка от 10 000 долара. Днес до се разменя до невероятните 17,688.99 в щатски долари. Уважаван на над 297 млрд. долара, наличният артикул се е увеличил забележително с 1800% в тази графика.
Очаква се производителят на този паричен напредък да стане първият трилионалер в света, но техният характер все още се смята за загадка.
Сатоши Накамото, създателят на Биткойн, е човекът в сянка, чиято личност все още не изглежда открита. Това е името, което първоначално се появи на първото архивно предложение за разпределената рамка за електронни пари, но самият човек все още не изглежда физически видим или разпознаваем.
Очаква се той да се доближи до най-богатите хора на планетата, като Бил Гейтс и Джеф Безос, производителят на цифрови пари е приет за ефективно предявяване на един милион биткойнити в момента, което се равнява на 17 милиарда долара и вече се увеличава.
Според Bitcoin.com има няколко точки на интерес към това решение на парите. Разменени от човек на човек чрез интернет, няма банкова асоциация, която да Ви кара постоянно да плащате различни такси. Този начин на плащане Ви дава възможност да го използвате, в която и да е страна по света.