В страната на Джинковците всичко е възможно

публикувана на 15.12.2017
Източник: trud
Има ли още живи хора, които знаят кои са Радичков, Чудомир или Алеко Константинов? Тези хора се постараха да опишат в дълбочина народопсихологията ни, но едва ли са подозирали, че един ден това райско кътче ще стане Страната на Джинковците.
Колкото и да се сърдим, че някой ни нарича дебили, истината е пред очите ни!
В тази страна, в която един измислен българо-американец и един простак, набеден за пазител на границата, приковават вниманието на целия народ и всички в захлас пускат смс-и кой да победи, е повече от трагикомедия.
Край тях някакви евтини старлетки, имащи се за „примадони“, дават пример на почти малоумната ни младеж как да си изкарва хляба по най-лесен начин.
Не трябва да се сърдим и за странните конкурси, които бълват някакви измислени красавици и легални компаньонки. Това го позволяваме ние, хората от страната на Джинковците.
Тук вече никой не използва книгите за четене. Тези книги, за които нашите предци са отдавали живота си, днес служат за всичко друго, но не и за четене. Джинковците днес се гордеят с това, че никога през живота си не са прочели и ред.